Koja je Misija Grupe?

TKO SMO?

Kroz grupu “Bračno zajedništvo” mi se potičemo i hrabrimo ali i opominjemo sa ciljem ostvarivanju ideala Bračne Ljubavi prema Očevom Planu, a to je da ‘njih dvoje postanu JEDNO’ (Postanak 2:24; Matej 19:5; Efežanima 5:31), što praktično gledano znači: da bračni drugovi postepeno ali sigurno ostvare savršeni sklad njihovog razmišljanja, htijenja i djelovanja!  

Nadalje, gledamo postići što veći stupanj usklađenosti sa onime što nam je objavljeno kroz Čistu Istinu u svezi svrhe Bračne Ljubavi, (vidi sekciju: “Svrha Bračne Ljubavi) naime,

  1. Živjeti u čistoći oslobođeni niskih i sebičnih požuda te posljedično u Božanskoj Ljubavi začinjati i rađati novi život u svrhu njegova spasenja i preodgajanja u Božje dijete!
  2. Koristiti taj suživot u braku za obostrano sazrijevanje i usavršavanje duša, što je ujedno i svrha života svakog pojedinog čovjeka, naime, da ‘postanemo savršeni kao što je naš Otac Nebeski savršen (Matej 5:48; BD 5727; 6877), budući da iz čovjeka u tom najintimnijem zajedništvu izlaze najskrivenija zla i nečistoće kojih inače i ne bi bio svjestan a koja oni zajedničkom ili umnoženom snagom mogu lakše nadvladati.
  3. Budući da kroz spomenuto usavršavanje njihova međusobna Ljubav postaje sve čišća i sve više Bogu-Ocu nalična, a kako je On Sam u stvari ta Ljubav (1 Ivanova 4:8; 16) koja ih veže i kroz Nju je On Sam prisutan među njima, to onda stvara poseban osjećaj sigurnosti i zaštite i radosti budući da je Otac tamo gdje ČISTA Ljubav veže dvoje ljudi!  Dakle, osvjestiti sve više i više Sveti Izvor te Istinske Bračne Ljubavi koja ih veže.
  4. Umnoženom snagom njihove Ljubavi, time sve čvršćom vezom među njima zbog sve veće skladnosti, postati što marljiviji i učinkovitiji radnici u Vinogradu Gospodara, na što smo uostalom i pozvani!

***

Nadalje, gledamo biti primjerni te i ovim putem osvojiti ljude za Kraljevstvo Božje budući da, doista, ‘kao nekom čudesnom silom razgovor o Bračnoj Ljubavi privlači pažnju sviju’! Naime, u dušu svakog čovjeka Sam Bog je usadio taj osjećaj za sjedinjenjem sa drugim bićem slične prirode, njegovim ‘alter egom’:

‘Sve u ljudskom biću čezne za njegovim alter egom (drugim ja), ljudsko biće prirodno osjeća instinkt da se spoji sa osobom slične prirode, u srcu svakog ljudskog bića prebiva Ljubav koja sebe želi izraziti spram ovog drugog ja, i prema tome je sjedinjenje čovjeka i žene jedan neopozivi (neizmjenjivi) zakon određen od strane Božanskog Oca Osobno.’ (BD 1021)

Povrede i boli koje većina ljudi nosi kroz život zbog razočarenja i neuspjeha i odbačenosti u ovom temeljnom području našeg postojanja ogromne su, mnogi se zbog toga potpuno zatvaraju da opet ne bi bili povrijeđeni, drugi pak idu u skroz drugu krajnost i predaju se bludu ili protunaravnim seksualnim odnosima, stoga ja osobno smatram SVETOM dužnošću da u ljudima ovog svijeta obnovim nadu da ISTINSKA BRAČNA LJUBAV doista postoji, tj. da je moguća, te im pokazati Božanski Put kako se do nje pristiže!

U prilog tome dijelimo sa vama svjedočanstvo koje je nastalo nakon što je jedna nova duša među nama čula za grupu “Bračno Zajedništvo”, svjedočanstvo koje doista odražava stvarnost u kojoj živimo u ovim posljednjim vremenima (Matej 24:12): Svjedočanstvo

***

U grupi trenutno ima 22 para, što bračnih što onih koji se pripremaju ovim putem za brak, a svi su unutar ‘Tijela Misije’ Čiste Istine!

U Ljubavi Isusa Krista!

Lorens N.

Apostol Isusa Krista

Svjedočanstvo

"Kao nekom čudesnom silom razgovor o Bračnoj Ljubavi privlači pažnju sviju"

Kao nekom čudesnom silom razgovor o Bračnoj Ljubavi privlači pažnju sviju
  • Kao nekom čudesnom silom razgovor o Bračnoj Ljubavi privlači pažnju sviju

Zašto na Bračnu ne mogu samci? … Mislim da je to divna obuka i priprema, tj. mora čovjek nekako naučiti kako biti u braku s nekim… Ja iza sebe imam jako puno propalih veza i dva propala braka… Što znači da sigurno nešto sa mnom ne štima… Em privlačim nekompatibilne partnere, štoviše neki su bili jako toksični, em sam nezrela u tome i nemam zapravo pojma što Ljubav jest, em i sama sam puna svojih nekih manjkavosti… Da kažem demona…

Ja se borim sama sa sobom cijeli život… Jer nisam imala pravi smjer, pravog gospodara, pravi autoritet… shvatila sam da nikoga ne mogu slušati čak ni sebe jer me često odvede u krivo… Napokon sad imam pravog Gospodara, Oca, prijatelja, šefa, brata, partnera, u Kristu… Al svejedno, u praktičnom životu, kako je to biti u braku meni je skroz nepoznato.

Primjer braka mojih roditelja je sve samo ne zdrava ljubav.

Primjer drugih brakova su mi u najmanju ruku bolesni, neprirodni, farsa, lažni, prijetvorni, prljavi i nakaradni.

Enivej, eto samo moja razmišljanja… Jer, vidim, moram sebe dobrano tesati i mijesiti… Istjerati sve što ne valja… A s druge strane… Bojim se… Ulaziti u nove odnose… Zato što se bojim kao prvo sebe a kao drugo povrede… Jer jako boli… Ne treba mi to više.

Nije mi sad to prioritet… nema nikoga na vidiku od potencijalnih… A i Nekako sam se “ufurala” u svoj život… Puno posla oko djece, egzistencije, puno posla oko čišćenja nevidljivih i vidljivih stvari moje nutrine. Tako da se ne bavim baš ljubavnim pitanjima… Samo eto, kroz razgovor s curama iz Ekipice sad kažem tebi😊

Lidija

JEDNA SVRHA OVE GRUPE

MI IMAMO ONO

ŠTO SVIJET TREBA

Ovi audio i video klipići sadrže isječke Lorensovih naučavanja i propovijedi sa Bogo-služja naše grupe 'Bračno Zajedništvo'

Svjedočanstva iz grupe

PISANA SVJEDOČANSTVA

Dominik i Anica – Ljubav za vječnost

Radosno dijelimo s vama priču o našem Bračnom putovanju, koje je s Isusom za ruku prava avantura i to većinom s osmjehom na licu. Kažemo većinom, jer nije bilo...

Svjedočanstva iz grupe

VIDEO SVJEDOČANSTVA

Roberto i Martina

Frano i Tereza
Svjedočanstva iz grupe

PODCAST

[bókun]= komad, dio, zalogaj
Grupa "Bračno zajedništvo"

ČLANOVI

KOD NAS UVIJEK TRAJU

DANI OTVORENIH VRATA ZA PAROVE

Dođite u paru i posjetite nas kao gosti, sudjelujte bez obzira ako niste dio Misije Čiste Istine.
Scroll to Top