Bračna Ljubav

Šimun i Ivana – Isus nam je ispunio najdublje žudnje srca

„Najduža staza na Zemlji nije teška za putovati ako ju ljudsko biće ne mora prijeći sam, jer sva nevolja i briga se lakše (pod)nosi u paru. Usamljeni lutalac nosi sve terete i brige sam, on nema vjerno (Ljubavlju-ispunjeno) srce kome govoriti, nitko ga ne podiže ako je u opasnosti da se slomije, i nitko koga on, zauzvrat, može utješiti i poduprijeti u teškim vremenima.“ (BD 1021)

Ivana:

Nakon dugogodišnje cjeloživotne potrage, jako puno puta sam proživjela više manje svima poznata stanja „slomljeno srce“. Mislila sam da nikad neću naći srodnu dušu i ta pomisao me ubijala. Cijelo vrijeme sam tražila da budem sretna i voljena od strane svog partnera, no tek na ovom savršenom svjetlu Čiste Istine i u zadnje vrijeme na iznimno pomoćnoj grupi „Bračno zajedništvo“ uz vodstvo našeg Apostola Lorensa sam još dublje spoznala da je u meni ključ za sreću ili nesreću.

Bio je to dug put do moje promjene kako bi uopće mogla biti spremna za ljubav koja ide prema Svetom braku. Promatrajući parove oko sebe, brakove mojih bližnjih, nikad nigdje nisam vidjela uživo primjernu bračnu ljubav kako nas na grupi „ Bračno zajedništvo“ naš Apostol podučava i koji je naš živi primjer onoga što se naučava.

Bez te poduke jednostavno je nemoguće postati žena kakvu ju je Bog odredio da bude, nemoguće je postati žena koja je pomoćna svome mužu i koja svim srcem žudi vršiti Božansku volju. Bez svjetla Čiste Istine i tumačenja iste ne bi znala da sam u većini prijašnjih veza bila ja ta koja je bila uzrok većinskih problema i time raspada veza. Ja ne bi znala da postoji u nama ženama osim pale prirode još dodatni otrov koji se želi otisnut u sve što muškarac odluči bilo da ima veze s njom ili da nema, ja nisam znala da taj otrov stalno ima tendenciju kontrolirati, manipulirati i vladati što ubija ljubav i tjera „bez Krista“ muškarca na razne grešne aktivnosti.

Do ovog nadmoćnog svjetla Čiste istine ja nisam znala da bez uputa i volje da vršim te upute za žene neću moći iskorijeniti taj zmijski otrov koji je duboko u svakoj ženi.

Izdvojila bi jednu rečenicu iz jedne knjige koju isto koristim kao priručnik kako bi postala vrla Božja žena: 

„Bolje je da vaš suprug napravi po svome i u tome ne uspije, nego da mu stojite na putu i da on osjeća kako ga sputavate“.

Spoznaja da postoji netko pored mene tko vjeruje na isti način u Isusa Krista i tko je svjestan uputa na svjetlu Čiste Istine i Riječi Božje me ispunjava i umiruje, posebice kad pomno promatram ovaj svijet koji je sav pod zlim.

Na grupi „Bračno zajedništvo“ uz vodstvo našeg Apostola Lorensa učimo kako da uspijemo u braku i ne dozvolimo zlu u nama da uništi vezu koju smo primili kao dar od Boga Oca Isusa Krista.

Ljubav između Šimuna i mene me još više približila Nebeskom Ocu Isusu Kristu jer znam da mi ga je On poslao u život:

Ja vam to govorim, tako da vi otuda prepoznate da niti vaša vlastita volja, niti slučajnost, vas nije združila, nego da je jedino Moja volja bila presudna … „ (BD 4091)

Moja duša se konačno ispunila jer znam da više nisam usamljena lutalica, znam da se imam na nekoga osloniti, da imam nekoga tko će me razumjeti, voljeti i ponijeti moje zlo. To je najdivnije što mi se moglo dogoditi, ali bez prave poduke i dara naučavanja našeg Apostola to nikako ne bi bilo moguće a sve gleda u to da ta naša ljubav od Njega prenese mnogo blagoslova i dostavi Evanđelje ljubavi riječima i djelima našem okruženju i šire.

Stoga,

Hvala Ti na svemu Oče naš ljubljeni i voljeni.

Hvala Ti na našem Apostolu bez kojeg ne bi razumjeli Tvoj naum i Tvoju Svetu Riječ.

Hvala Ti na grupi Bračno zajedništvo u kojoj se potičemo na služenje u ljubavi i odustajanje od vlastitog zla.

Hvala Ti Oče na Šimunu mom suputniku.

Šimun:

Isus me podsjetio, dok sam razmišljao što da napišem, da sam još kao dječak govorio kako ću svoju ženu svaki dan sve više voljeti i da se ta ljubav neće gasiti. Nekako mi je to bilo prirodno i normalno u srcu, a sve ostalo nije ni dolazilo u obzir.

Po putu sam shvatio, iz iskustva, da ljubiti curu u usta ne popravlja neke stvari koje uzrokuju sukob među nama pa sam vidio da to nije baš tako lako kako sam zamislio. Stavljanje sukoba ‘pod tepih’ i njihovo izbjegavanje isto tako nije se pokazalo kao dobra metoda. Međutim, nisam znao kako se uistinu nekoga voli pa sam instinktivno stavljao naglasak na tjelesno misleći da tako pokazujem i dokazujem ljubav drugoj osobi.

Govorio sam da ću svoju ženu uvijek i sve više voljeti iz dana u dan jer sam imao priliku, i još uvijek imam, gledati kod bračnih parova iz svojeg užeg kruga obitelji nedostatak bračne ljubavi koja je namjesto sreće i zaljubljenosti zamijenilo stanje “suhe” navike i “reda-radi” suživota. Jednostavno nisam mogao prihvatiti da će moj život biti nalik tome i ponekad bi to govorio roditeljima nakon čega bi mi oni odvratili govoreći: “Vidjet ćeš ti kad dođeš u naše godine”.

I tako, prolazile su godine, a ja ulazio iz veze u vezu i činio sve bez razmišljanja nagonjen unutarnjim impulsima. Bez toga da mi netko nije KRISTalno jasno objasnio što ljubav zapravo jest i kako uopće voljeti, ja bi vjerujem cijeli život bio u zabludi i mijenjao partnerice jer nakon nekog vremena taj osjećaj ljubavi bi uvijek nestao, a to sam tražio i opet i iznova jer žudnja je bila jaka ali nikako nisam mogao taj osjećaj zadržati. Vjerujem da ne bi završio kao većina u „reda-radi“ braku bez ljubavi jer to ne bi mogao podnositi pa bi zasigurno učestalo mijenjao “restorane” u stalnoj potrazi za onim prvim osjećajem silne snage ljubavi koja je ‘na meniju’ u počecima odnosa. Slikovito rečeno, većina mojih veza bila je kao kad dođete na ručak i za predjelo dobijete najfiniju juhu koju ste ikad probali, a zatim za glavno jelo dobijete kuhani svinjski papak, a o desertu da ne govorim …

Nakon jedne krizne faze u svom životu počeo sam žudjeti za istinom i htio sam znati zašto se to događa i u čemu je problem. 

Onda me Isus susreo, i to u veličanstvenom sjaju Misije Čiste Istine i od Njega poslanim Apostolom Lorensom, kojega je darovao sposobnošću da vidi sve ono što prirodni čovjek ne može vidjeti. Bez njegovih od životne važnosti poduka ja ne bih NIKAD uvidio svoje i ponašanje drugih koje je van Božanskog reda. U najboljem slučaju bi mi samom trebalo „par života“ da samo skužim što ljubav jest.

U sklopu ove prevažne Misije Čiste Istine koju vodi naš Apostol, upoznao sam i svoju družicu Ivanu s kojom sam dio grupe Bračno zajedništvo u kojoj dobivamo sve potrebno kako bi se uskladili sa Božjim planom za parove. Razmjenjujući iskustva i otvarajući srca nakon propovijedi Apostola pomažemo jedni drugima dijeleći ono što učimo po putu. Naš odnos, Ivane i mene, otkad smo pristupili ovoj grupi postojano raste na bolje, i to u skokovima, jer ulažemo napor primjenjivati ono što smo spoznali. Mladi smo par ali dovoljno dugo smo skupa da vidimo kako stvari koje nismo vidjeli prije, koje nisu bile u Božanskom Redu Ljubavi i zbog kojih bi upadali u stanja odvojenosti i hladnoće, sad stoje jasno pred našim očima. Ljubav nam stoga raste iz dana u dan jer se sve više usklađujemo s uputama Božjim, a naš ‘ljubavni’ život je točno onakav kako sam i govorio da će biti još dok sam bio dječak. Hvala Isusu što ispunjava najdublje žudnje naših srca.

Božanski lijek za "samo meni meni" ljubav

Naša priča počinje ovdje na svjetlu Čiste Istine, tu smo se upoznali i krenuli hodat zajedno. U početku kod prve zaljubljenosti, kao što to i inače biva, jedva smo se čekali vidjeti i provoditi vrijeme jedno s drugim. Nije prošlo puno vremena i već smo igrom prilika počeli živjeti skupa. Taj prvi upliv ljubavi najbolje dočarava voljnost za masiranjem, pogotovo kod Ivane. Znala bi me izmasirati skoro svaki dan, ujutro, navečer, umorna ili u snazi, uvijek je nalazila vrijeme i energiju za besprigovorno udovoljavanje. Uz sklad i privrženost među nama to rajsko uslužno bezuvjetno masiranje me je jednostavno osvojilo.

Mislio sam da će tako biti non-stop ali trajalo je to samo još neko vrijeme dok se nismo zaista formirali kao par. Onda su uslijedili uvjeti i potraživanja s obje strane kao npr: “aj ti mene prvo pa ću ja tebe” ili pak “a kad ćeš ti mene?”. Rajsko stanje pretvorilo se u mjesto trgovanja proizvodima i uslugama. Kad bi si rekli na čemu želimo da drugi poradi često bi povratnu rečenicu započinjali sa: “a ti?!” i naglašavali jedan drugome nesavršenosti i mane. Susretali smo se sa slabostima i doživljavali krize, htjeli pobjeći jedno od drugog zbog nekompatibilnosti koja bi se s vremena na vrijeme javila među nama.

Osjećali smo da nešto ne štima ali nismo imali pojma da se tu radilo o potražujućoj ljubavi koja guši istinsku Božansku ljubav među nama. Nismo obraćali toliko pozornosti na to i sagledavali sa ozbiljnošću na sve događaje sa svjesnošću da se u malom vidi kakav si u velikom. Bili smo više na vani cmok cmok volim te, a na unutra samo meni meni. Nismo znali detektirati tu čistu sebičnost nasuprotnoj ljubavi koja koristi drugo ljudsko biće radi svoje sebične koristi. Kad sam shvatio da je jedino mogu voljeti ako vršim uputu Božju, što mi nije baš prirodno, počeo sam manje govoriti da ju volim jer sam po djelima vidio da ju zapravo ne volim toliko koliko to govorim. Shvatio sam da ljubav nije emocija nego odluka i djelovanje u skladu s Riječi Božjom, a sve ostalo se može umaskirati i izgledati kao ljubav dok ona to zapravo i nije.

Osim toga počeo sam uviđati da većinu naših odluka ona donosi, a one koje bi ja inicirao bi u najbolju ruku izmijenila ako ne obustavila. Prihvatiti njezine slabosti i nedostatke za mene je predstavljalo umiranje. Njezino žensko utiskivanje u sve, kontrolu i žudnju za vođenjem ne bi nikad primijetio i znao se nositi ispravno s time da nismo u grupi Bračno zajedništvo. Bez tog nastojanja ja bi ostao papak, nikad muškarca ne bi bilo od mene koji bi reagirao čvrsto u ljubavi i ne dao ženi da vlada jer je Bog tako rekao (1. Tim 2:12). Ostao bi u neznanju da sam grub i popuštao emotivnoj kontroli dok nam to ne bi ispilo zadnju kap ljubavi među nama. Ovako imamo savršenu priliku da budemo u istini tj. da se zaista volimo, a ne da živimo u prividu cmok cmok ljubavi dok smo nošeni u sljepoći svojom palom prirodom. Jer jedino je na Božanski način moguće se voljeti kroz zadovoljavanje Božanskih uvjeta Ljubavi.

Razlog svih ovih uvida i shvaćanja u našem međuodnosu je nauk Čiste Istine i tumačenje Riječi Božje našeg Apostola Lorensa. Njegovo naučavanje nam je omogućilo da se spoznamo i sagledamo onako kako nas Bog Otac vidi tako da nemamo gdje pobjeći s izgovorima naše ne-ljubavi. Apostolov dar da vidi prirodu stvari uz razlaganje nauka na najsitnije konkretne primjere međuodnosa nam je omogućio da spoznamo detaljno koje uloge nam je Bog Otac dodijelio i kako On želi da naš odnos izgleda kako bi uopće mogao funkcionirati u Božanskom redu.

Toliko puta nakon propovijedi smo bili prosvijetljeni u svezi nekih situacija koje nismo ni primijetili niti ‘išli’ za njima. Isto tako smo se puno puta osjećali glupo jer bi shvatili što smo zapravo cijelo vrijeme instinktivno krivo radili i tako prema vanjskim pokazateljima uviđali što je unutar nas samih.

Zato hvala ti Isuse na grupi Bračno zajedništvo i svakom paru srca koji su odlučili živjeti u istini i na svakoj Tvojoj Riječi koja nas je razotkrila i oslobodila jer znam da ne bi mi to sve pohvatali bez Tvoje intervencije kroz usta našeg voljenog Apostola Lorensa. Isus je Kralj