Bračna Ljubav

Sašo i Lidija – Nije nas spojila slučajnost nego Očeva volja… i to s razlogom

Sašo

Cijeli moj mladenački život, pa i kasnije skoro do svoje četrdesete, ja sam bio nesretno biće… u stalnom potraživanju sreće i ljubavi svog života. Sve što sam činio kroz svoju umjetnost: glazbu, poeziju, glumu je u stvari bila potraga za ženskim srcem… Živio sam u bajkama, filmovima, pjesmama, i duboko u srcu čeznuo imati nekog kojeg ću moći voljeti do u vječnost i koja će mene bezuvjetno voljeti.

Nisam imao nikakvog znanja, u meni je bila tama i bol koju sam htio ublažiti krivim sredstvima… alkohol i stalni pretjerani izlasci… požude… u rock zvijezdama vidio sam svoje idole misleći da su sretni. Živio sam u stalnoj nadi koja se nikada nije ostvarila… i tako sam iz generacije u generaciju sve dublje tonuo; mogu reći da je na kraju sve to ličilo na duševnu bolest. Znao sam da tako više ne mogu dalje, prirodno sam počeo stariti, a i biološki sat je počeo otkucavati. Ali nisam si mogao pomoći… nisam imao znanja, svijesti, snage, a bome niti volje.

Ali ipak moja je duša nesvjesno tražila. Zapravo je bio Isus stalno prisutan u mom životu, često je bio motiv mojeg umjetničkog stvaranja, Njegova Zapovijed i način života. Slušao sam mnoge propovjednike, razna učenja o Njemu, ali moja duša se nije mogla nasititi… sve dok nisam jednog dana naišao na video Apostola Isusa Krista Lorensa Novosela koji je donio čisto učenje Isusa Krista, Čistu Istinu o Očevoj bezgraničnoj Ljubavi za svu Njegovu djecu. Moja se duša umirila jer je našla… našla je svoju prvu Ljubav: Boga, Oca i Stvoritelja u Isusu Kristu.

I tako sam počeo slušati njegove seminare i sve češće ih i posjećivati… sve dok se nisam i sam doselio u Zagreb i uključio se u zajednicu Čiste Istine.

Kroz Apostolovo poslanje sam naučio i primio sve. Bio sam potpuno prazan, u tami i neznanju, sve dok u moju dušu nije počelo prodirati blistavo svijetlo. Moja se potraga za ljubavlju mog života još povećala. Kroz seminare o bračnom zajedništvu primio sam znanje da Otac želi da sam već na Zemlji blaženo sretan i da ova sreća i blaženstvo nastavljaju rasti u vječnost; da mi Otac želi dati srodnu dušu s kojom ću moći ostvariti Božanski naum bračnog zajedništva. Kroz Božansku Objavu broj 4091 koju je primila Bertha Dudde, u koju sam se zaljubio i koja je za mene postala glavno Očevo obećanje, sam postavio temelj moje molitve. On tamo kaže: „Ono što Bog združi, neka čovjek ne rastavlja… Ovo vam govorim Ja, u Čijoj je moći, jedan savez blagosloviti ili ga ukinuti. Ja vam to govorim, tako da vi otuda prepoznate da niti vaša vlastita volja, niti slučajnost, vas nije združila, nego da je jedino Moja volja bila presudna…”

Počeo sam vjerovati u ovo obećanje. Kao primjer uzeo sam Abrahamovo vjerovanje, što bi značilo da sam se suprotstavljao svakoj sumnji i da sam dao slavu Bogu još dok se nije obistinilo… Ovo je bio moj homologeo, moja ispovijed vjere znajući da Otac ne može podbaciti i da ne može razočarati dječje vjere i povjerenja Ocu. Koliko više sam ispovijedao Ocu, sebi i drugima toliko sam više u srce primio vjeru… patnju i brigu je uskoro zamijenila radost i vjera u srcu, tako da je moj život uskoro postao radosno iščekivanje ljubavi mog života.

Pratio sam vodstvo srca i Božju Riječ te u molitvi često razgovarao s Ocem; moje bi molitve bile u smislu:”Oče, ja želim sve što Ti želiš… Ja znam da ćeš mi poslati ženu koju si Ti već od vječnosti odabrao za mene… koja će htjeti zajedno sa mnom slijediti Tvoj put Ljubavi… s kojom ću zajedno ući u istinsku bračnu ljubav i tako zajedno postići savršenstvo. Ja ne znam nit kada nit koja, ali znam da je ona negdje tu u blizini i da ćeš nas Ti uskoro spojiti… da će ona biti moj najveći dar s neba, moj dragulj kojeg ću čuvati kao nježni cvijet i zalijevati ga Tvojom Ljubavlju. Ne zanima me što nosi sa sobom iz prošlosti, kakvog je izgleda… samo želim da je od Tebe, iz Tvoje ruke… Cijelim srcem ću je prihvatiti kakva jest i što god da nosi sa sobom… želim preuzeti njezin teret i pomoći ga nositi. Želim se žrtvovati za nju… želim biti muškarac kakvog Ti želiš… Izgradi me Isuse… izgradi me u pravog muškarca… Želim joj pokloniti cijelo moje srce, sve što imam i sve što primam od Tebe…”

I točno tako se i dogodilo; Isus mi je uslišio baš svaki detalj molitve. Poslao mi je predivnu osobu koja je sada postala i moja žena…

Lidija

… skoro izgubljena duša, vječna potraga, ogorčenost, razočaranje, bijes, ljutnja, rana za ranom, mulj za muljom, smeće za smećem, zbunjenost, gomila pitanja, unutarnje vrištanje, zavaravanje, bolna samoća, glad za Ljubavlju, ispraznost svijeta, odsustvo svrhe, rub depresije, psihoze i anksioznosti, problem s alkoholom, izgubljenost, praznina, bolesna razmišljanja, suicidalne misli, pesimizam, sulude odluke i životni izbori… uz sve to i dva propala braka te niz toksičnih veza… to sve je bio moj život prije spoznaje Očeve Ljubavi na Svjetlu Čiste Istine.

Od koje točke da vam krenem govoriti kada je, gledano iz ove perspektive, sve „ moje“ od prije Čiste Istine bilo ne samo pogrešno i promašeno nego je moglo završiti i fatalno. Zovem se Lidija, imam tridesetiosam godina, dvoje djece iz dva propala braka, niz problematičnih veza i razočaranja, jako loše obiteljske i međuljudske odnose, nesređen i neuredan život u svakom smislu, emocionalno psihički i fizički u lošem stanju, nisko samopoštovanje, financijski u problemima i dugovima do grla, pogrešan sklop u glavi, srcu i duši te posljedično tome krivi sustav prosuđivanja i uvjerenja te poremećen redoslijed prioriteta, popriličan kaos u biću i van njega.

Tek sada kada mi je Isus i ovaj nauk Čiste Istine rasvijetlio moje realno stanje ja sam spoznala pravu sliku sebe i svoje prošlosti jer do tada sam mislila da to sve skupa nije ništa strašno i nisam bila svjesna dubine tame u kojoj se nalazila moja duša. Spoznaja o tome jako boli ali ja sam uvijek bila tragatelj Istine i bila sam spremna suočiti se sama sa sobom samo da bih se spasila jer je stanje u kojem sam se nalazila bilo gotovo neizdrživo. Bila sam tragatelj Istine, prave Ljubavi i istinskog smisla svog života, što me je i dovelo do Isusa i ovog nauka kroz susret s Apostolom Isusa Krista, Lorensom Novoselom.

Pri prvim susretima s Apostolom, osim pružene nade za ozdravljenje mog sina Dana koji ima dijagnozu u spektru autizma, govorio je i to da nije Božja savršena volja da budem sama na ovom svijetu. Tada to još nisam mogla shvatiti i bilo mi je skoro pa nemoguće. Uostalom, tko bi pristao biti sa ženom koja u paketu ima sve gore navedeno i sve te probleme. Ali njegove riječi su mi neplanirano dale ogromnu rekla bih spasonosnu nadu, poticaj, snagu i odvažnost da vjerujem kako će moja duboka čežnja srca ipak biti ostvarena, jer do tada ja sam već izgradila čvrsto uvjerenje kako za mene uopće više nema šanse i da je najbolje za mene od sada da se ne upuštam više u ikakve odnose te se posvetim samo sebi, djeci i svojoj duhovnosti. Duboko u sebi sam bila uvjerena kako je to ispravno, ali duša je i dalje patila i nisam ju mogla ničim zaokupirati niti zavarati. I što sam više svoj život „trpala“ raznoraznim krivim sadržajima, disciplinama, teorijama i filozofijama, unutarnja bol je bivala sve nesnosnija svakim danom i zbog nje sam venula, dok bi na van gradila masku i obrambeni oklop neustrašive, snažne i stabilne žene, samo zbog toga što sam se stravično bojala novih povreda.

Od prvog mog dolaska na Apostolov seminar, srcem sam prepoznala Ljubav i svjetlo Istine koji su me na prvu odmah osvojili, kao da su mi se otvorile oči prvi puta u životu. Priključila sam se Zajednici i Misiji Čiste Istine.

Sve više sam počela posjećivati seminare i druženja Zajednice gdje sam upoznavala divne iskrene prijatelje kroz koje sam primala neprijetvornu Ljubav i utjehu te iskren poticaj i pomoć u svojim nastojanjima i žudnjama ka Bogu. Kroz sve veću spoznaju i Ljubav ja sam u sebi detektirala tu čežnju za partnerom ili srodnom dušom koju sam nosila i osjećala cijeli svoj život ali ju nisam mogla točno definirati. A sada mi se to počelo kristalno otvarati na svjetlu Čiste Istine. Žudjela sam muškarca koja voli Boga, koji ima strahopoštovanje prema Bogu i predanost/vjeru u Njega, koji duboko i iskreno voli mene bez obzira na sve moje krivo (moju prošlost i grijehe), koji je stabilan, suosjećajan, koji donosi mir i sigurnost, koji me iznimno cijeni i poštuje, koji nije navezan za ovaj svijet i materijalno, koji žudi za duhovnim dobrima a ne za trivijalnostima i glupostima, koji bi mogao Kristovom snagom neustrašivo nositi moj teret i slabosti te koji bi mogao zavoljeti moju djecu kao da su njegova.

Iako nisam svjesno molila, “tračci”  toga mogu se prepoznati u sms porukama koje sam slala Lorensu s interesom za grupu Bračno Zajedništvo iza čega se čak krila mala nevina ljubomora na postojeće polaznike ali s upitnikom da zašto mi samci ne možemo pristupiti programu iz cilja osobne pripreme za nekog budućeg  potencijalnog. Mene je iskreno zanimalo što Bog misli i kakvi su Njegovi planovi za nas ljude općenito ali i kroz Bračnu Ljubav. Imala sam gomilu pitanja i ogromno zanimanje. No Isus me je svejedno popratio u mojim žudnjama i to na najnevjerojatniji način …vrlo iznenadno…hitrovito… i s moje strane neplanirano i nepripremljeno… pa mi je ubrzo zapalio srce Ljubavlju prema osobi iz Zajednice. Zapravo to je bilo jako jako neobično jer u istom trenutku ta Ljubav bivala je  zapaljena i u toj osobi, mom već sadašnjem mužu…

Sašo i Lidija

I kako ste mogli pročitati u gornjima svjedočanstvima Isus je spojio naša srca u Njegovoj predivnoj Ljubavi. Spasili smo se, krstili u Duhu i upoznali na svjetlu Čiste Istine, u Zajednici koju predvodi Apostol Lorens Novosel, koji nas je porodio Evanđeljem i koji je ujedno i naš duhovni vođa te učitelj. Aktivno smo uključeni u grupu ‘Bračno zajedništvo’ u kojoj preko Apostola primamo poduke, objašnjenje uputa za oba spola, bez razumijevanja kojih je nemoguće uspješno ostvariti istinsko bračno zajedništvo. Kroz ovaj nauk i Apostolovo poslanje mi smo upoznali Božji plan i svrhu bračnog zajedništva. Zajedno se trudimo postati jedno tijelo, istinska Kristova Crkva, umnožena snaga i borci za Evanđelje u posljednjim danima.

Cilj nas je osvojio i zajedno hitamo da postignemo vječni neraspadljivi vijenac… Svjesni i zahvalni za Apostolovo poslanje želimo biti što više aktivni unutar grupe da bi se zajedno sa svim parovima izgradili da bi tako mogli biti pomoćni ljudima, pogotovo nesretnima u brakovima, da očuvaju svoj brak i Ljubav… da uspiju ostvariti istinsku Bračnu Ljubav, a isto tako i ohrabriti one nesretne i usamljene koji su izgubili nadu, zbog čega ostaju potlačeni u ovom tamnom svijetu. Želimo biti usklađene posude, pripremljeni da se u nas ulije Bog Osobno, Njegova Ljubav, mudrost i sila, da bi tako mogli biti što više učinkoviti za Krista i Evanđelje, za Istinu koja je tako iznimno nužna i potrebna u ovom tamnom svijetu gdje vladaju neistine zbog kojih ovaj svijet i propada… Želimo životom pokazati ispravan nauk koji nam jedini pokazuje ispravan put.

Započeli smo vezu graditi na ispravnim temeljima. Odmah smo ušli u molitve i nastavili s time svaki dan. Prateći nauk i ispravna obrazloženja uputa za muškarca i ženu krenuli smo se svaki ponaosob namještati u svoju ulogu shodno Njegovim uputama zbog čega su se uskoro očitovali i plodovi. Jako je bitno napomenuti jednu važnu karakteristiku – a to je voljnost srca oboje da se podložimo Njemu, Njegovoj Riječi, da je On zaista oboma Gospodar Koji savršeno upravlja ako mu to dozvolimo svojom voljom… i da se žrtvujemo, odn. “umremo” za svoje u ime bližnjeg, u ovom slučaju partnera. Oboma nam je od početka bilo bitno uskladiti se Njegovom voljom koja nam je dana u Riječi ali koju nikako ne bi mogli shvatiti ispravno da nam nije  bila obrazložena na podukama u grupi ‘Bračno zajedništvo’. Oboma nam je također bilo bitno da veza uspije za vječnost, dakle gledali smo oboje na ovo vrlo vrlo ozbiljno. Isto tako smo oboje također bili svjesni da ako nam je Otac dao priliku i spojio  nas – sigurno nas nije spojio bez veze nego s određenim ciljem, zadatkom ili misijom… a to je zajednički rad za Njega i Kraljevstvo Božje. Naša Ljubav zbog ovih stvari i sve veće svjesnosti sve više raste i ide u dubinu. Otpadaju nebitne svjetovne stvari i trivijalnosti a dolaze kvalitetne prilike za služenje u Ljubavi kako međusobno a tako i u obitelji, zajednici ili šire.

Plodovi ovog nauka, Apostolovog vodstva te osobnog truda u podlaganju  očituju se u svim sferama. Zbog naše unutarnje promjene očituje se više Božanske Ljubavi, mudrosti i sile – što bi bilo više Krista u nama to znači više Njegovog djelovanja kroz nas dvoje: na djecu, kućnu sferu, sve ljude u doticaju s nama, situacije i događaje koji nam sudbinski dolaze pri čemu bi trebalo napomenuti lakše i brže savladavanje kušnji što nam onda samo idu na izgradnju a ne nazadovanje…

Ovom prilikom, u poniznosti naših srca, htjeli bismo se zahvaliti prvo našem Nebeskom Ocu u Isusu Kristu (Efežanima 3:21) za Njegovu Riječ Čiste Istine, pa onda za poslanje Njegovog Apostola Lorensa Novosela koji se tako predano i neumorno trudi da bi sve nas priveo na pravi put istinskog posvećenja i savršenstva, na grupi ‘Bračno zajedništvo’ i svim parovima s kojima smo se zbližili na svjetlu ovog nauka, te na Zajednici i zajedništvu u Duhu koja je postala naša duhovna obitelj. Mi možemo sasvim sigurno reći kako je naša Bračna Ljubav dokaz Isusovog postojanja, prisustva i silnog očitovanja jer kad se osvrnemo na to koliko nas je promijenio ponaosob a i što je učinio s nama kao parom to je Njegovo čudo i pobjeda. Isuse, Oče predivni (Izaija 9:6), beskrajno Ti hvala na tome!