"Bračni kvarovi"

Rijetko se događa da bračni drugovi u kršćanskom braku nalaze ‘zajednički jezik’ i da svoje probleme rješavaju ‘podložni jedno drugome u strahu Kristovu’ (Efežanima 1:21) tako što se ‘ogledaju o Božju Riječ primajući je u svoj krotkosti u svoje srce znajući da Ona može, ako se podlože kao vršitelji, očistiti njihove brakove od prisutnih zloća i nečistoća te im donijeti toliko željeni blagoslovljen bračni život’ (Jakovljeva 1:21-25)!

Stoga i na žalost oni tako nastavljaju dalje gomilajući zamjeranja i gorčinu i gnjev, okrivljujući obično onog drugog za osobno stanje nezadovoljstva iako je vrlo često, da ne kažem redovito, glavni problem u njima samima!  

S time na pameti i sa žudnjom da pomognem (tj. bez da nekog u nešto uvjeravam ili da se prepirem, jednostavno se pozivajući na Autoritet Riječi Božje i Objava Čiste Istine), prilikom savjetovanja i naučavanja ja gledam da najprije onaj bračni drug koji je ‘voljan’ za promjenu sebe kritički sagleda, da bi naknadno otklonio svoje prisutne i eventualno njemu nevidljive zloće i nečistoće te tako unio novu svježinu i kvalitetu i žar u taj bračni odnos!

Još drugim riječima: Ja ne mogu utjecati na to da vaš bračni drug koji me nije kontaktirao napravi promjene koje ne želi i otkloni zloće i nečistoće kojih nije svjestan, ali mogu utjecati na vas koji me kontaktirate da vi bolje sebe sagledate i eventualno spoznate koji je vaš udio u svemu nepoželjnom i neugodnom što vam se događa u braku!

Naravno, bilo bi najbolje ako su oboje voljni i žele surađivati u cijelom procesu, no to je rijetko slučaj, a vrlo često je i jedan od njih nevjernik što dodatno otežava cijelu situaciju!

Isto tako, ako mislite da ćete ‘trenutno’ i bez ‘žrtve’ i ‘umiranja za sebe’ riješiti svoje bračne probleme tako što ćete ih ‘prebaciti na mene’ ili nekog drugog, ja vam moram reći da ste obmanuti i da stvari tako ne funkcioniraju, naime, vaši su se problemi gomilali godinama i oni se ne mogu otkloniti jednom molitvom ili pak sa nekoliko boljih uvida u stvarni problem!  

Lorens N.

Kontakt rubrika

Ovdje možete kontaktirati Lorensa te mu opisati kako vi vidite i razumijete vaš bračni ‘kvar’ kojeg sami ne znate otkloniti ili mu čak ne znate ni uzroka a razlog je za nezadovoljstvo, hladnoću i neugodnosti u vašem braku!

PRIJAVI "KVAR"

Važna napomena: Sve što napišete ostaje anonimno i Vaša privatnost sačuvana.

Svjedočanstva o Bračnim kvarovima

Ljubav traži ono NAJBOLJE u drugoj osobi!

U ranijoj fazi veze, nakon nepunih godinu dana, kad su spomenuti leptirići odletjeli, toliko je bilo prisutno međusobno nerazumijevanje da je zaista često izgledalo kao da uopće ne govorimo...