"Bračni kvarovi"

Rijetko se događa da bračni drugovi u kršćanskom braku nalaze ‘zajednički jezik’ i da svoje probleme rješavaju ‘podložni jedno drugome u strahu Kristovu’ (Efežanima 1:21) tako što se ‘ogledaju o Božju Riječ primajući je u svoj krotkosti u svoje srce znajući da Ona može, ako se podlože kao vršitelji, očistiti njihove brakove od prisutnih zloća i nečistoća te im donijeti toliko željeni blagoslovljen bračni život’ (Jakovljeva 1:21-25)!

Stoga i na žalost oni tako nastavljaju dalje gomilajući zamjeranja i gorčinu i gnjev, okrivljujući obično onog drugog za osobno stanje nezadovoljstva iako je vrlo često, da ne kažem redovito, glavni problem u njima samima!  

S time na pameti i sa žudnjom da pomognem (tj. bez da nekog u nešto uvjeravam ili da se prepirem, jednostavno se pozivajući na Autoritet Riječi Božje i Objava Čiste Istine), prilikom savjetovanja i naučavanja ja gledam da najprije onaj bračni drug koji je ‘voljan’ za promjenu sebe kritički sagleda, da bi naknadno otklonio svoje prisutne i eventualno njemu nevidljive zloće i nečistoće te tako unio novu svježinu i kvalitetu i žar u taj bračni odnos!

Još drugim riječima: Ja ne mogu utjecati na to da vaš bračni drug koji me nije kontaktirao napravi promjene koje ne želi i otkloni zloće i nečistoće kojih nije svjestan, ali mogu utjecati na vas koji me kontaktirate da vi bolje sebe sagledate i eventualno spoznate koji je vaš udio u svemu nepoželjnom i neugodnom što vam se događa u braku!

Naravno, bilo bi najbolje ako su oboje voljni i žele surađivati u cijelom procesu, no to je rijetko slučaj, a vrlo često je i jedan od njih nevjernik što dodatno otežava cijelu situaciju!

Isto tako, ako mislite da ćete ‘trenutno’ i bez ‘žrtve’ i ‘umiranja za sebe’ riješiti svoje bračne probleme tako što ćete ih ‘prebaciti na mene’ ili nekog drugog, ja vam moram reći da ste obmanuti i da stvari tako ne funkcioniraju, naime, vaši su se problemi gomilali godinama i oni se ne mogu otkloniti jednom molitvom ili pak sa nekoliko boljih uvida u stvarni problem!  

Lorens N.

Kontakt rubrika

Ovdje možete kontaktirati Lorensa te mu opisati kako vi vidite i razumijete vaš bračni ‘kvar’ kojeg sami ne znate otkloniti ili mu čak ne znate ni uzroka a razlog je za nezadovoljstvo, hladnoću i neugodnosti u vašem braku!

PRIJAVI "KVAR"

Važna napomena: Sve što napišete ostaje anonimno i Vaša privatnost sačuvana.

Svjedočanstva o Bračnim kvarovima

Ljubav traži ono NAJBOLJE u drugoj osobi!

U ranijoj fazi veze, nakon nepunih godinu dana, kad su spomenuti leptirići odletjeli, toliko je bilo prisutno međusobno nerazumijevanje da je zaista često izgledalo kao da uopće ne govorimo...

Ljubav traži ono NAJBOLJE u drugoj osobi!

U ranijoj fazi veze, nakon nepunih godinu dana, kad su spomenuti leptirići odletjeli, toliko je bilo prisutno međusobno nerazumijevanje da je zaista često izgledalo kao da uopće ne govorimo...

Scroll to Top