Bračna Ljubav

POZVANI SMO LJUBITI A NE BITI LJUBLJENI… Više ljubavi prema Ocu= više ljubavi prema mužu (utjecaj Seminara “Brakovi sklopljeni na Nebu”)

… da sam se ja, jednostavno slušajući ih, još više zaljubila u Oca.  Slika Gamele i Lamecha me osvojila, ja sam se zaljubila. Jednostavno je toliko predivan i sve što čini je toliko predivno da me ta Ljubav i mudrost osvajaju svaki puta sve više.

Još jedna stvar koja mi je jako odzvanjala u srcu danas tijekom propovijedi na Bračnom (Brakovi sklopljeni na nebu – 4.o predavanje), koja je apsolutan plod propovijedi, a kako sam rekla posebno su mi romantične i dirljive: “Brakovi sklopljeni na Nebu” i “Odgovornost Očeva”… Je ta da sam se ja, jednostavno slušajući ih, još više zaljubila u Oca.  Slika Gamele i Lamecha me osvojila, ja sam se zaljubila. Jednostavno je toliko predivan i sve što čini je toliko predivno da me ta Ljubav i mudrost osvajaju svaki puta sve više. Moja ljubav i privrženost spram Njega jako rastu kroz cijeli ovaj val, ali sam posebnu notu primijetila u ovim Seminarima. Znači, iz ljubavi prema Njemu, postupam prema bližnjemu kako bi On želio i postupio. I sada kako to praktično utječe na mene iliti izgleda – što bi bio plod nauka, a to je velika stvar! 

Dat ću primjer kroz situaciju: Muž stalno burno reagira na mene kada se očituje nesavršenstvo i žensko zlo i ja bih jednostavno do sada ulazila u povredu radi toga jer znam da činim sve što mogu i znam, kako bi bila Njemu po volji i mužu prava pomoćnica. I sad, Isus me počeo osvješćivati sve više kako je i ulazak u povredu neljubav. Bez obzira na to što i kako druga strana čini. Jer ja kad se povučem (uvrijedim), zakidam njega za ljubav koju sam mu dužna dati jer smatram da je ne zaslužuje jer je takav prema meni. Mi SMO DUŽNI ljubiti jedni druge kako je On nas ljubio. I pozvani smo LJUBITI, a ne BITI LJUBLJENI. I pošto Otac sve više osvaja moju ljubav, jednostavno iz ljubavi prema Njemu, sve manje je krivih reakcija i impulsa unutar mene jer mi je sve bitnije to kako i što On želi nego kako ja osjećam i mislim. Meni je to veličanstveno! 

Generalno bi htjela reći da su plodovi tvoje službe i nauka Čiste Istine u mome životu sve veći i sve očitiji na svim razinama. Svijest mi je kompletnija. Nekako je zahvalnost pronašla trajno prebivalište u mome srcu, više nije posjetitelj. I iz te zahvalnosti su kvalitetnije reakcije i davajući princip mi je sve dominantniji u srcu, a bilo kakva potražnja je sve manja, rekla bih nestaje.

Ana

Scroll to Top