‘Počela sam nabrajati Isusu gdje moj muž griješi, a On mi je pokazao drugu stranu i promijenio pogled na sve’… Lorena o Bračnom Zajedništvu

Isus Lorice,

Tila bi se na tu temu osvrnuti (Seminar ‘Neka ne proturječe!’), i komentirati svjedočanstvo koji nam je naš dragi Frano dao. 🙂

Moram priznati da Seminar još nisam poslušala, a moram i reći da je naslov i dosta jasan, da se zna što je nama (nama ženama) za učiniti. Tako da sam baš u zadnje vrime puno o tome razmišljala. 

Pogotovo mi se misao vrtila oko tog ‘ne proturječite’ kad se radi o odnosu oko dice. Franino svjedočanstvo mi je dalo poticaj da o svemu još malo dublje promislim, a govor je o ovome: ,,To se kod njih (žena) spontano događa iz jedne duboke uvjerenosti u to da su one bolje od nas (muškaraca), da imaju bolji uvid, da vide stvari koje mi ne vidimo, da znaju puno toga što mi ne znamo i da su sposobnije za obiteljski život od nas.”

Kod mene je to pogotovo s dicom i njihovim odgojem bilo jako teško. Jednom je i naša Anita, iz naše grupe ‘oVdT’, meni govorila kako u Bibliji uvijek piše kako bi žena tribala biti mekana, tiha, nježna, itd.,… Sve ono što ja trenutno nisam. Uistinu se i kod nas doma vodi borba za vlast. Uvijek smatram da oko dice ja sve bolje vidim i znam. I tako sam jutros ušla u molitvu da pitam Isusa kako to da riješim (da i tu ne proturječim), jer mi je jako mrsko tu ne proturječiti. I tu se sad ne radi o odgoju što se tiče duhovnog, nego su to stvari poput staviti dicu u krevet ili dati jesti i takve gluposti, o kojima se dosta znamo svađati/raspravljati pošto “ja sve bolje znam”. Ha, ha, ha. -.-

Tako sam počela nabrajati Isusu gdje ja vidim da on (moj muž) griješi. Na primjer: kad legnu prljavi od vanka (igranja) u krevet pogrešno su obučeni (hladno ili vruće im bude), itd.,…

A Isus, kako je genijalan, je meni pokazao drugu stranu. I sve što sam ja nabrajala protiv muža, On mi je pokazivao da san i ja to sve isto radila na neki drugi način, i vidim kako je On (Isus), u odnosu na to, reagirao na mene i kako ja reagiram. Jer je moja želja stvarno da budem u ljubavi prema svome mužu. 

Tako i sa svim onim stvarima koje se ne tiču dice, a koje me “živciraju kod njega”. Kod svih tih stvari je bio opet isti princip. Uvijek sam opet dobila sliku za istu stvar koju sam i ja radila, i kako je On (Isus) reagirao na to. 

Ovo mi je promijenilo pogled na sve. Vidim sada gdje je On svugdje bio milostiv i strpljiv, a ja ne. Gdje je On imao vjere (da ću ipak doći na pravi put) i ljubavi, a ja ne. Vidim sada, čujem sada, i znam sada, što On želi od mene. A isto tako znam da to neću moći bez Njega. Da ću morati to raditi s Njim i dozvoliti da On djeluje kroz mene. Da se ja trebam/moram povući i dozvoliti da On djeluje, ako želim napredovati da vidim kako On to sve rješava u ljubavi. I tako će, i to sam uvjerena, moj muž vidjeti Njega i Njegovu ljubav i prepoznat će da je od Njega i moći će ju primiti. 

Ista stvar je i što se tiče našeg ‘ženskog jezika’. Mi toliko nepotrebnih stvari pričamo/govorimo. A kako sam ušla u ove spomenute misli, dobivam na srce želju da ćutim. Želim više šutjeti i Njemu (Isusu) dati mogućnost da On govori kroz mene, ako je potrebno. Hvala Ti Isuse! Svjesna sam već duže vrime da samo moja djela u ljubavi i Istina (Božja Riječ) koju izgovaram, da će to ljude promijeniti. 

Pročitala sam jučer i danas opet u jednoj Objavi da je toliko bitno da Njega tražim u svemu, da vidim Njegovu ljubav koju On meni želi iz dana u dan pokazati i dati. I znaš što? Kad vidim na koji način On djeluje u odnosu na mene, vidim kako se ja moram ponašati prema drugima. I to mi pomaže i daje mi snagu da se držim druge zapovijedi koja govori: ,,Ljubi bližnjega svoga kao samog sebe”.

Hvala Isusu!

Isus s tobom.

Grlim.

Lorena