Bračna Ljubav

3. Obostrano sazrijevanje

3. Obostrano sazrijevanje

  1. ‘Brak je sveta institucija koja je bila postavljena od strane Boga za obostrano sazrijevanje duša koje su privučene jedna k drugoj kroz Ljubav…’ (BD 4384)
  2. Oni koji su potekli od Boga trebaju iznova pronaći jedno drugo i zajednički stremiti spram Boga kako bi poduprli i vodili jedno drugo na stazi uspona. (BD 1459).

  3. Duhovna Ljubav s druge strane jeste i ostaje Božanska i nikad čovjeka ne može sniziti, jer ta Ljubav je stapanje duša, ujedinjenje radi umnažanja duhovne snage… Tu Ljubav Bog želi, jer unaprijeđuje dušu jer su žudnje oboje usmjerene ka gore i oni tada taj put idu zajedno. – Jer on je ljude stvorio jedno za drugo, On ih je priveo jedno drugom, kako bi skupa koračali u visine, i On će blagosloviti svaku vezu koja ima čistu, spasiteljsku, Božansku Ljubav za temelj…. (BD 3310)

  4. No, onda će i vaš zemaljski život biti za duše uspješno prevaljen, ako vlada Ljubav jer, gdje je Ljubav, tamo je također zajamčeno Moje prisustvo, a moje prisustvo znači uspon na više, blaženstvo već na zemlji, i jednom u vječnosti. (BD 4056)

  5.  … čista Ljubav će pročistiti ljude i okrenuti njihove oči spram neba,… (BD 1021)

I dodatno, dio Objave br. 5066 iz knjižice br. 80, Duhovna Zajednica‘:

[ Ali čim se Moji udruže da Mi služe, jedan će nadopunjavati drugoga i moći će mu pomoći tamo gdje je onaj slab. Svaka aktivnost, bilo zasebna ili ujedinjena, poduprta je od strane svjetlosnih bića iz onostranog, i zato ste vi ljudi vođeni na način kojeg svjetlosna bića prepoznaju kao blagoslov i kako je također od uspjeha za duše Moje djece. Svi vi morate uzajamno sazrijeti, morate naučiti prepoznavati vas sâme, morate služiti kao primjer jedan drugome, kao što si također morate ukazivati međusobno na pogreške, ali u Ljubavi i u očinskoj providnosti, kako bi pomogli jedan drugome uzdići se u visine. (BD 5066)]

Scroll to Top