Ratko i Nataša – Život prije i nakon dolaska na Svjetlo Čiste Istine

Isus s tobom Lorens,

Evo šaljemo ti naše svjedočanstvo potaknuti početkom rada stranice ‘Bračna Ljubav’.

Željeli bi dočarati što smo sve proživljavali na svom putu do Istinske Bračne Ljubavi spoznaju koje smo dobili kroz nauk u Čistoj istini.

Nataša i ja zajedno smo dvadeset i šest godina i u tom razdoblju na naše veselje i blagoslov rodilo nam se troje djece, dva sina i kćer.

Nataša i ja smo iz radničkih obitelji i uvijek smo se trudili da postignemo što više. U jednom trenutku Nataša je radila dvokratno, od jutra do mraka samo da oboje zaradimo što više novaca.

Mogu reći da nam nije išlo loše iz stana smo se preselili u kuću koju smo naknadno renovirali, kupili smo novi veliki auto, svake godine se išlo na more, uglavnom kad bi  čovjek sa strane pogledao bila  je to idila.

Sve je to trajalo do 2014 godine kada su se u kratko vrijeme desile ružne stvari, ne moram ni pričati da su nam se financije srozale na minimum i da su iskušenja bila velika. Nervoza i stah su vladali u kući ma koliko se mi trudili da to sve sakrijemo od ukućana i prijatelja.

Jedne nedjelje naša dobra prijateljica dovela nas je u stan gdje nas je čekala Ivana H.i koja nam je objasnila doktrinu i princip  rada u Čistoj istini. Tu večer bilo je suza i smijeha i vladala je jedna magična atmosfera.

Nakon te večeri Nataša i ja sjeli smo na krevet i sjedili neko vrijeme u tišini i onda se pogledali i rekli zajedno u isto vrijeme to je to, to je kršćanstvo koje mi tražimo.

Sada smo dio Varaždinske Zajednice Čiste Istine koja je u stvari prava obitelj gdje zajedno rastemo u vjeri i širimo Evanđelje svima koji žele čuti  Čistu Istinu.

Slušajući Seminar o bračnom zajedništvu ustanovili smo da se naša organizacija braka i naše uloge u braku totalno razlikuju od Božanskog reda.

Više puta smo čitali Efežanima 5,21 -24 i 25-28 i ustanovili smo da moramo nanovo podijeliti uloge.  Sad,  nakon 26 godina braka moramo početi graditi odnos unutar braka iznova, Isuse upomoć!

U početku u našoj obitelji je bila totalna zbrka, tko sada odlučuje,  tko što radi, naša djeca su bila totalno zbunjena sve dok se nisu priviknula na novi zakon u kući.

Knjižica ‘Bračno zajedništvo’ (br. 57) nam je štivo koje smo pročitali te izvadili stihove iz Biblije sa uputama za muškarce  i žene. Prema tim uputama pokušavamo uskladiti naše uloge u obitelji.

Grupa ‘Bračno zajedništvo’ koju je osnovao naš voljeni Apostol sastaje se skoro svake nedjelje i na toj grupi članovi grupe slušaju Riječ Božju vezanu za brak koju nam propovijeda naš Apostol Lorens. Na toj grupi je baš veselo i živo jer svi u radosti razgovaraju o iskušenjima koje pred nas postavlja Isus.

Uspoređujemo situacije i  u nekima se prepoznajemo i ispravljamo što  je krivo.

Rastemo u Ljubavi svakim danom sve više.

Imamo prekrasnu duhovnu obitelj koja nas snaži, međusobno se ispravljamo  i nadopunjujemo sa Riječju Božjom.

Beskrajno smo zahvalni  na svemu i blagoslovljeni smo sa svime.

Kad NAS vidim sve na zoom-u, preplavi nas Ljubav, osjećaj zajedništva i radost.

Hvala Lorice,

Hvala Isusu,

Volimo vas puno. Ratko i Nataša