Bračna Ljubav

Domagoj i Karmela – Možemo uspjeti jedino ako smo odani Riječi

Mi smo mladi par koji je živio u istom, malom naselju 16 godina, ali smo se tek prvi put sreli u Zajednici na Svjetlu Čiste Istine pod vodstvom Apostola Isusa Krista, Lorensa Novosela. U periodu našeg upoznavanja imali smo osjećaj da će nam srca svaki tren iskočit van i eksplodirat od sile Ljubavi kojom smo bili obuhvaćeni. Osjećali smo čvrstu i neraskidivu privrženost i sljubljenost naših duša. I krenuo je naš zajednički put. Jedno drugo smo gledali kao Božji dar sa zračećom srećom, pomoć na putovanju nazad u Očev Dom.

Mislili smo da će naš odnos zbog naše Ljubavi, srodnosti i privrženosti sam po sebi biti i opstajati i da ćemo s lakoćom prolaziti sve što nam dođe na put. (Domagoj: „Ja sam bio uvjeren kad sam sreo Karmelu, da mi se neće događati iste pogreške koje sam činio u prijašnjim vezama, zbog toga što sam smatrao da se to ne može dogoditi kad nađem onu pravu.“) Pokazano nam je da to tako ne ide. Kroz Lorensov dar naučavanja nam je razotkrivena zabluda u kojoj smo bili: da naša Ljubav neće sama po sebi biti i opstajati bez da mi nešto činimo za tu Ljubav, bez da se žrtvujemo, bez da se nesebično dajemo bez obzira na reakcije i ponašanja drugoga jer je u našoj tendenciji da prvo želimo da nam ovaj drugi nešto da kako bi mi uzvratili … No, to nije Ljubav, jer ona ne čini tako. U grupi ‘Bračno zajedništvo’, čega smo dio, Lorens nam kroz Riječ jednostavno, razumljivo i konkretno tumači kako da sebe upoznamo u tom odnosu, kako vidjeti zašto se nešto dogodilo i kako to riješiti. Prepoznajemo da Svjetlo Čiste Istine čini razliku kada ga usporedimo s bilo kojim drugim vidom pomoći.  Kroz propovijedi ovdje, rastemo u shvaćanju da jedino u nastojanju podlaganja i odanosti Riječi mi možemo stvarno uspjet zauvijek. Svjesni smo da još puno toga trebamo naučiti, a razgovor i dijeljenje iskustva na grupi s drugima nam pomaže da bolje uočimo moguće prepreke.

Zahvalni smo na Milosti, prilici, što možemo uopće biti dio ovog svega. To je nešto Veliko i želimo vas potaknuti da ovome date priliku. Možda se iznenadite 🙂

Domagoj & Karmela